Vasaros skonis su makaronais

Makaronų su daržovėmis receptaiMakaronai išgelbės bet kurią šeimininkę, prireikus greitai paruošti pusryčius, pietus ar vakarienę. Iš jų galima pagaminti atskirą patiekalą, išsikepti gardžią apkepėlę, jie puikus sriubų ingredientas, antrojo patiekalo garnyras.

Dar viena paranki makaronų savybė – gana ilgas galiojimo terminas. (Tik nereikia jų laikyti drėgnoje patalpoje). Makaronai puikiai dera su daržovėmis, taigi vasarą iš jų galite pasigaminti skanių, neriebių ir maistingų patiekalų. Galbūt jums patiks šių vasarinių makaronų patiekalų receptai. Makaronai su daržovėmis – greitai paruošiami ir gardūs.

Vasarinis makaronų tinginėlis

Maisto produktai 2 porcijoms:

  • vienas raudonas svogūnas,
  • 2 cukinijos,
  • 3 skiltelės česnako,
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
  • 250 g mažų pomidorų,
  • 140 g trumpų makaronų,
  • sauja bazilikų,
  • tarkuoto sūrio.

Šiam greitai paruošiamam patiekalui nereikia specialaus padažo, jame tėra 8 ingredientai.

Gaminame

Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Supjaustytus svogūną ir cukinijas su česnako skiltelėmis sudėkite į dubenį, apšlakstykite aliejumi, pasūdykite, viską sumaišykite ir kepkite 15 minučių. Po to pridėkite pomidorus ir kepkite dar 15 min.

Tuo metu užkaiskite didelį puodą vandens ir jame išvirkite makaronus.

Nukošusios makaronus, ištraukite iš orkaitės daržoves, nulupkite česnako skiltelių odelę, skilteles sutrinkite ir sumaišykite su daržovėmis. Po to sukrėskite makaronus, pridėkite baziliko ir vėl išmaišykite. Patiekalą padalinkite į lėkštes ir apibarstykite tarkuotu sūriu.

Makaronai su daržo gėrybėmis

Produktai 4 porcijoms:

  • 85 g nesūdyto sviesto,
  • šaukštas supjaustytų petražolių,
  • 400 g šviežių žirnelių,
  • 200 g nedidelių morkų,
  • 200 g cukinija,
  • 200 g šparaginių pupelių,
  • 400 g makaronų,
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus,
  • vienos citrinos sultys ir trinta žievelė,
  • baziliko pagal skonį.

Tai tikra vasaros šventė. Pagrindinis šio patiekalo komponentas žirneliai tiesiai iš daržo. Šviežios daržovės gaminamos svieste ir sumaišomos su makaronais bei žalumynais.

Gaminame

Sviestą išlydome, suberiame petražoles ir paliekame šiltoje vietoje. Paruošiame daržoves: supjaustome morkas, cukiniją, nupjaustome šparaginių pupelių ūselius.

Užverdame du puodus vandens. Viename jų verdame makaronus. Į antrą puodą suberiame morkas, apverdame 2 minutes ir suberiame žirnelius, šparagines pupeles ir cukinijos kubelius. Verdame dar 3 minutes.

Nukošusios makaronus ir daržoves, makaronus sukrečiame atgal į puodą, įpilame alyvuogių aliejaus, sviesto masę su petražolėmis, tarkuotą citrinos žievelę ir sultis. Tuomet sudedame daržoves, viską išmaišome, pasūdome ir pagardiname pipirais.

Makaronus su daržovėmis sudedame į lėkštes ir apibarstome bazilikais.

Parengė Undinė Gilė

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Facebook